Minigrec

teatro y otros espectáculos

Posant la lupa sobre els Bootlegs

Certes persones els donen suport; actors i productors de teatre per contra diuen a la gent que si fossin veritables fanàtics no serien capaços de donar suport a aquesta mena d’activitats. Estem parlant del contraban d’obres de teatre a través de Bootlegs.
Per als qui no coneguin del terme «bootleg», es tracta de la gravació d’espectacles de teatre amb l’elenc original, que algú va capturar de manera il·legal a través de telèfons o càmeres digitals per tal de vendre aquests vídeos, i que altres persones gaudeixin d’ells.
Generalment aquests enregistraments són comercialitzades a preus que tan sols representen una fracció del preu de la butlleta de l’obra de teatre, afegint a més que les obres van ser gravades a resolucions de vídeo molt baixes.

Una de les principals raons per les quals aquests formats són adquirits il·legalment, és que els usuaris són incapaços d’anar per ells mateixos a teatres cotitzats, o a una versió de teatre comunitari i veure l’espectacle en persona.

Lamentablement aquest tipus d’activitats posen en perill al teatre i als altres espectacles, el que ens porta a entendre que és preferible pagar per la butlleta amb el preu complet, en cas que valorem el treball dels actors en les taules.

Raons del preu de les butlletes del teatre

En primer lloc cal entendre que les butlletes dels millors teatres són costosos, i que cal fer un esforç extra per comprar-los ja que qualsevol actor de teatre no es presenta en aquests escenaris.
Amb això podem fer-nos una idea que la nostra entrada servirà per pagar pel treball realitzat als actors, directors, escenògrafs i altres responsables de que l’obra sigui fastuosa, sense esmentar els serveis requerits per millorar la posada en escena.
Altres elements que es paguen amb els tiquets de teatre són: la publicitat, vestuaristas, a més del manteniment de les instal·lacions de la sala del teatre, ja que un amant d’aquesta expressió artística mereix gaudir del millor ambient i seients.

Per què no has de comprar els Bootlegs

Possiblement els qui comprin aquests enregistraments il·legals, no han tingut tan sols l’oportunitat de veure interpretar a Bette Midler l’obra «Hello, Dolly», ja que d’haver-ho fet no s’arriscarien a veure un producte de mala qualitat.
I en cas que no hagis anat a alguna obra de teatre, és preferible que estalviïs diners cada vegada que puguis i gaudeixis del veritable treball interpretatiu.
És fins i tot preferible fer veure que ets un manyà al teatre i colar-te per que no tens els diners per comprar una entrada. Comprar bootlegs és una manera de promoure la pirateria que tant de mal ha fet a les arts.
Així que et vam encoratjar que evitis adquirir aquestes «obres de contraban», ja que com per a un consumidor d’art pot resultar molest invertir malament en una obra gravada en qualitat mediocre. Paga la teva butlleta i gaudeix del veritable teatre.error: Content is protected !!